In loving memory of the ute-julgran





Vi har samlats här idag för att ta farväl av utejulgranen. Han blev endast 14 år men vi har många,ljusa minnen från vår tid med honom. Hade han fått chansen hade han säkerligen kunnat stå här på balkongen fram tills våren stod i blom.
Han stod där troget genom vått och torrt, genom snö och Per.
Grön och grann var han Granen.
Även om vår saknad är stor vet vi att han får det bättre dit han kommer nu.
Till gran-himlen.

Av kotte är du kommen och kottar hade du kunnat producera.
I faderns, sonens och den helige kottens namn.
Amen


Begravningen äger rum i församligen av de som av en slump just då befinner sig på soptippen.
Tänk gärna på grancancer-fonden.
Pg. 2006-12-24

Mmmm....Måndag!

Mmmm....Måndag!
En bild för att beskriva känslan.. Samt en fråga: Varför är man alltid tröttare på måndagsmorgonen än på t ex tisdagen?

Lugnet före stormen.. Kl.20.30

Lugnet före stormen.. Kl.20.30
Från vänster: Teijalainen, Bollnäs-Elin, AnnaPanna, Mia-Fia, Erica-tôsa, Yours truly &Pinglan

Dagen efter..

Överlevde. För det känner jag ordentligt idag. Men det är det värt för gårdagskvällen var en sån där perfekt utekväll! En sån där man kommer ihåg länge och hoppas på att man ska få igen.
Lite lätt shopping på dagen. Köpte bl a lösögonfransar som efter ungefär 14 försök per öga med mycket lim plus en mängd fula ord hamnade i papperskorgen. AnnaPanna fick dock till sina och var så fin, så fin.(OBS! Hon sa oxå massor med fula ord först, det hörde jag!)
Förfest a la´tjejmaffian= Skitkul!!!!

Utgång i tid(tack Teijalainen som vrålade i hallen: Enligt Teija-tid är det dags att gå till bussen nu!!) Och vi fick ju bara vänta på den, i snön&kylan, i 25 minuter så det var ju bra!) och in på Blue Moon....Vi förvandlades på ett litet kick till dansgruppen Bounce och skakade loss..Roligt! Lite stel i benen dock.
Men det är bara att vänta efter den långa trädan som föregick gårdagens aktiviteter.
För jävla kul var det i alla fall! Tack till alla medverkande!

Tack även till BK(MAT) samt den vakne taxichaufför som såg mig vinka och stannade vilket gjorde att jag och AP kunde gå före heeeeeeeela taxikön! HAAHahahahahahahaah.Hehe.


Blond x 2 = ???

Såååå. Just färgat utväxten. Det måste ha blivit bra för jag känner mig riktigt jävla blåst faktiskt.
Ja.
Dessutom(för att förgylla dagen lite extra)(fögylld=blond) så har FBK gått och vunnit en match över hemska HV så att de nu befinner sig på sin rättmätiga plats. Nämligen 1:a i tabellen. Taaaaaaaaaack.

Väntar fint besök från STORSTADEN ikväll. AnnaPanna kommer o hälsar på. Trevligt. Det ska drickas rödtjut och snackas skit ikväll. OCH eftersom hon oxå är blond numera kan det nog bli riktigt intressant..
Imorrn ska det ut & sviras och det är på tiden! Vet inte om jag kommer ihåg hur man gör! Kommer man i på Bmb i mjukisbrallor och plysch-tröja? Vad är eyeliner? Har jag kvar min bar-etikett? Vet jag hur man rör sig till musik eller kommer jag att vara helt takt-lös?(Förlååååååååååååååååååååååååt! Arnes fel)
Nåja. Rapport följer.

Sidospår!?!?! JAG!?!?!

Min looove tycker ibland att jag är lite omständig när jag ska berätta något. Eftersom jag ställer mig helt oförstående till detta så jag nu påvisa hur ett typiskt samtal kan gå till:

-Har du haft det bra idag? säger han
-Jaa, jooo, ja jag gick upp vid halv sju-snåret, jag hade egentligen satt klockan på 6 men jag var så trött så jag snoozade typ 4 gånger tror jag, jo det borde stämma för när man trycker på snooze så tar det 7 minuter innan det ringer igen och eftersom 7 gånger 4 är 28 borde det stämma ganska bra,ja, så gick jag ut och satte i motorvärmaren, fan vad det är jobbigt, särskilt nu på vintern när det är massa is på motorhuven för den kan vara svår att få upp då men det gick bra i alla fall så jag gick in igen. Sen tog jag en snabbdusch fast jag tvättade inte håret idag för det gjorde jag igår och det blir så slitet om man tvättar det varje dag, jaa, sen åt jag frukost med sonen, han fick havregrynsgröt för det tycker han om men jag åt mackor för jag gillar ju inte gröt vettu? Aaaa-ja, sen fick man ju sminka sig och ta en kaffe på stående fot och sen åkte vi. Barnet brukar ju gå själv men jag körde honom eftersom jag själv skulle iväg och för att det är så kallt ute. Ja, sen åkte jag upp till universitetet och gick på föreläsning i 3 timmar, ja inte riktigt 3 timmar för vi har ju den akademiska kvarten först plus att vi brukar få en halvtimme rast. Ialla fall så gick jag och Teijalainen och käkade lunch sen fast klockan bara var 11 men det var ganska skönt för det var så lite folk så man slapp köa. Fan, va den restaurangen är bra när man är student! Dagens pasta kostar 35 spänn! Hur billigt som helst ju! Köttet o fisken kostar 40 och det är ju oxå tokbilligt! A-ja, ialla fall så var jag och jobbade några timmar efter det fast jag gjorde inte så där överdrivet mycket känns det som. Fast det är ju trevligt att träffa kollegorna en stund. Gillar verkligen dom! Aaa, sen åkte jag hem, eller först var jag och handlade lite. Bara typ bananer, äpplen, mjölk, bröd, kaffe, ägg och så var det nog nåt mer men det kommer jag inte ihåg vad det var. Haha, Aja, Man är väl lite senil kanske! Ja, sen kom jag hem och gjorde kaffe, läste lite i kurslitteraturen men då somnade jag nästan så då bloggade jag lite och kollade på tv en stund. Sen kom barnet hem med en kompis vilket är ganska skönt för då blir de så upptagna med nåt spel eller så, så då pluggade jag faktiskt lite och körde igång en tvättmaskin och så. Var verkligen tvungen, fattar inte att tvätthögen växer sååå fort! Nåja, sen gick kompisen hem så då gjorde jag middag, köttfärssås och spaghetti för ovanlighetens skull, haha, men det är ju gott och den blev riktigt bra. Plus att det är bra att göra köttfärssås för det räcker alltid till minst en eller två matlådor. Kanske borde ha diskat direkt efter men det gjorde jag inte så nu får jag väl göra det innan jag går och lägger mig. A-ja fick barnet i säng till slut så nu har jag kollat lite så tv.......
Ja. Det har väl varit bra, säger jag.


Kung Bore har fått hybris!

För typ en vecka sen var det vår ute. Nu är det ta mig fan polarvinter! Jo, nog är det trevligt med lite vitt på marken men kunde det inte ha fått hålla sig runt typ 2-3 minus?
Igår morse var det -17 men idag var det ju bara -14. Nästan ljummet! I skrivandets stund snöar det dessutom igen. Inte mycket, några flingor som singlar ner..Det är en avledningsmanöver från Bores sida!
Nu ska man tycka att det är lite fint med det små flingorna som sakta dalar...men sen! SMACK! Värsta snöovädret - helt oväntat! Då hånskrattar Bore åt de dumma människorna som trodde att de sluppit undan den värsta varga-vintern och tänker att : "Växthuseffekten -släng dig i väggen! I rule!"
Vad var det du sa Kakan? Nånting med måååååååååånga sprayburkar var det i alla fall...

Jaja. Satt ju här för en vecka sen och tyckte att det vore trevligt med en antydan till vinter så där fick jag!
Strike one!

Bore - 1
Helle - 0


Somebody slap me - I´m in transition!

Ok. Vad händer? Kollar guldbagge-galan och varje gång nån får ett pris så snörs strupen ihop och jag blir blank i ögat! Eeeeeh..va? Nog för att jag alltid varit en gråtmild, känslig varelse men det här är ju löjligt! Jag har ju för fan inte ens sett en tiondel av filmerna!! Måste vara nåt med hormon-nivån!? Fan, ska man börja vakna på morgonen och börja gråta för att en ny, vacker & ofylld dag ligger framför en?

Hmm..är nog ingen risk imorrn när jag tänker efter. Dags för kursstart och den har de valt att lägga klockan 08.15. Mitt i natten nästan. Ja, det är ju ingen fara för mig såklart. Jag älskar att gå upp vid 6-snåret så jag kan andas den friska morgonluften(ca -15 räknas det med)!!
Nä, min oro och ängslan ligger förstås hos de stackare som måste gå upp vid 4-tiden för att pendla till Karlstad. Vore det inte bättre, enbart för deras skull -INTE för min - om de la föreläsningarna vid 13-tiden istället? Jag tror att de skulle uppskatta det. Jag skulle gärna, nej MER än gärna kunna tänka mig att ta sovmorgon för deras skull. Osjälviskhet är en dygd!
Har jag hört...


Snöslungan & äppelpajen

Det snöar. Som fan. Körde hem från Forshaga för en stund sen och man skulle kunna tro att på en oplogad väg väljer folk att köra i de tidigare hjulspåren. Det skulle man kunna tro men så är det inte. Det är tydligen mycket roligare att köra på lite olika ställen. Det är mer sport då. Om man har en 4-hjulsdriven jeep med feta däck ja! Om man kör päronens bakhjulsdrivna 940 från dackefejden när man är van med en liten framhjulsdriven renault är det inte lika kul. Då kan det till och med hända att man tycker att det är lite otäckt när den mötande bilen passerar på ett avstånd av 30 cm eftersom tidigare trafikanter valt att köra upp ca 40 olika hjulspår på din sida vägen. Nåja. Kom hem till slut. Hittade snöskyffeln under spindelväv och fågelbon och började skotta. Hann med trappan innan grannen tyckte att det skulle vara roligare att köra med snöslungan. -Be my guest , sa jag som inte orkade bära upp den från källaren. Han var som ett barn på julafton! Och det är ju  kul att nån fick lite snö på julafton även om den kom en månad senare.
Hursomhelst så bjöd sagda grannar på äppelpaj sen så det var en win-winsituation kan man säga.
För mig. Slapp skotta och fick äppelpaj. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack.


Nu är det jul igen...eller?

Nu är det jul igen...eller?

Stormen Per - the aftermath

Stormen Per - the aftermath

Per&Horace

Fredag kväll med alla dess nöjen! En kall en och tv i mitt fall. Vägrade Let´s dance. Eller inte vägrade men lät bli. Är nog inte så intresserad. Tacka vet jag Blue Murder&Little Britain..dä ä grejjer dä!
England ja. Undrar om det finns kvar eller om det blåst bort (FÖRLÅT DEBBS!)?
Per was there. Per var här oxå. Lite. För exakt en vecka sen närmare bestämt. Hade kollegan här på middag och senare limesorbet som intogs med Bacardi Razz. Till saken(ja älskling. Ett sidospår. IGEN.)
Hursomhelst så var vi ute på dåligheter på balkongen och då kom det en stormvind som grabbade tag i ciggen(jaaaaaaaa, vi rökte!!Än sen!?!?!) som genast gjorde en bakåtvolt och landade med glöden mellan pekfingret och långfingret(se bild ovan)..Frääääs sa det!Två brännblåsor som en vecka senare inte visar några tecken på att försvinna. Om jag inte hade haft ett vinglas i andra handen så...Nä. Det spelade nog ingen roll...
Verkar vara nån form av utdelning på lägenheter den här veckan eftersom Tove oxå lyckats scora en. Ja tack. Tar en likadan. Också i Vasastan tack. Det blir bra.
Nog.


Ps. Jag ber härmed om ursäkt för "scora". Kan endast vädja till Horace och be att han genast fixar ett fullgott substitut på svenska. Ds.


Sola i Karlsta´! Typ 14.30. Lovely!

Sola i Karlsta´! Typ 14.30. Lovely!

Cruise&Ipren till frukost

Vaknade och såg ut så här    . Hann nästan tänka en hel tanke innan jag kände att det var dags för den månatliga smärtan! Kröp ur sängen till medicinlådan och fick i mig den största ipren-tabletten jag hittade. Tyvärr är de ju ALDRIG tillräckligt stora! Och det där med intelligent värktablett har jag aldrig fattat!?!?! Om den nu är så jävla intelligent borde både den och den andra jag tog för en kvart sen ha hittat smärtan! MEN ICKE!!!!Hur svårt kan det vara? Till och med en sten vet hur man kommer neråt!

Jaja, man har ju överlevt förut.(Ca 200 ggr vid en snabb överslagsräkning). För att försöka glömma gjorde jag kaffe(stääääääärt!*) och kollade på Collateral som jag har haft i min ägo sen nåt år men aldrig tittat på. Tompa C och Jamie Foxx. Bra faktiskt. Nu är den dock slut och nånstans i bakhuvudet hör jag en liten, liten,liten röst som piper:Ta på dig kläder, åk och handla, gå ut och gå i det fina vädret......

Men eftersom jag är van vid tinnitus ignorerar jag den fullständigt, drar i mig en kopp(stääääääärt*) kaffe(nr 4 i ordningen) och sätter på Glamour. Jag har ju mensvärk för fan!        



*Starkt på värmländska                           

1994-1997, Java&Ankan

Jag SKA sluta blogga för idag! Jag looooovar!
Första dagen och det är mitt ca tusende inlägg för idag. Kunde kanske ha väntat i typ en halvtimme till så hade det varit imorrn..men men..lite lätt beroendeframkallande det här..in a good way.
Till sist vill jag tipsa er "vi-som-bodde-i kd-och-var-grungepunkrockare-och-hängde-på-Java-och-åt-Tonys-pizza-på-kredit-och-försökte-komma-in-på-Ankan-när-vi-var-16-samt-gick-på-diverse-fritidsgårdar-och-lyssnade-på-de-bästa-banden-i-stan-människor! Kolla nedanstående länk!
Garanterad blast from the past! COOLT! Glöm inte sätta på ljudet!

http://www.myspace.com/thepoohssweden

Jamen nu då!

172120-1
Texten hamnade visst i föregående inlägg..men alla är vi barn i början!

Digitalt avund







Ganska bra taget av en 7-åring. Han har tagit kortet med SIN digital-kamera som han FICK i julklapp.
Har jag en digital-kamera? NÄ! DET HAR JAG INTE! Det bevisar bara att Tomten inte finns..jag som har varit sååååå snäll under året.
Men ja ä int bitter...
Eller som min kära vän Fru Desmeules(uttala det rätt den som kan!)* brukar säga: "Visste du att bitter är en smak också?"
Vill med detta för övrigt gratta ovanstående fru till lägenheten! Jag kommer på inflyttningsfesten och värmer mig vid en av de tre kakelugnarna!!!(Fortfarande inte bitter, ingen är ju gladare än jag. Är det nån som är glad så är det jag!)



*[deMÖLL]

Ren fläkt, mindre jul & -sele

Tebax. Med massor av viktiga saker att säga. Det har hänt otroliga saker sedan mitt senaste inlägg!
Till att börja med har jag rengjort min fläkt, dammsugit, funderat på att städa toan samt äntligen burit ner julsakerna till förrådet! Fantastiskt, inte sant?

Har även skrivit ett riktigt brev (på papper) till min pojkvän, jägaren, som befinner sig i de övre regionerna av vårt land på obestämd tid. Jagar fågel tillsammans med sin bättre hälft(som man skulle kunna tro är jag men som nog får erkännas är hans bäste vän). Vet inte faktisk plats. Men det var något som slutade på -sele. Och därifrån skulle de åka vidare till nåt annat -sele. Om man tittar i den gamla blå kartboken man fick i fyran hittar man en j***a massa -sele däruppe! (Det kan t o m ha kommit  till några -sele sen 1987, man vet aldrig!!)
Hursomhelst har jag hört att det finns sån där "snö" där uppe, och det är ju kul! Hade börjat bli lite orolig för  den kommande Sälen-semestern men nu har de tydligen hela 36 pister av 110 öppna så det börjar arta sig.
Och på tal om brödrost....Vet du Kakan, det finns en blogg som heter HelleKakan!! Vad handlar det om!?! Trodde att vi hade nån form av Copyright på det. Jaja. Nu vet vi i alla fall vad vår gemensamma blogg INTE ska heta!
Vi får hitta på nåt annat. Kanske: En HELL(E)vetes KAKA!!..(Tack Arne Hegerfors för den!)..

Over&out


Jaså jaha

Ja,då var man här då. Hade väl funderat på det här med bloggandet ett tag men aldrig riktigt orkat tag ta i det. Jaja. Kakan(f´låt - Debbie) hjälpte ( läs tvingade) mig i rätt riktning. Nåja. Hade ju faktiskt inget bättre för mig idag och eftersom "Resident evil" är slut kan man ju lika gärna roa sig med det här.
Fast visst är det väl så att man borde ha nåt att säga om man ska blogga?
Har bestämt för mig det.
Återkommer.